Viss par jaunajiem Windows 10 privātuma iestatījumiem

Ar katru Windows 10 versiju Microsoft vēlreiz pārmeklē privātuma iestatījumus. Un nē: ne visu, kas ir saistīts ar jūsu privātumu, var atrast sadaļā Privātums. Nopietnāk ir tas, ka iepriekš veiktie iestatījumi pēc jaunināšanas nebūt ne vienmēr tiek ievēroti. Ņemiet to vērā ar jaunajiem Windows 10 1903 versijas privātuma iestatījumiem.

Windows 10 un privātums jau no pirmās dienas nebija zelta kombinācija. Lēnām lietas šur tur uzlabojās. Bet tagad ir skaidrs, ka Microsoft ir ļoti ieinteresēts, ko tās operētājsistēmas lietotāji dara visu dienu.

Kaitinoši, lielākā daļa privātuma iestatījumu joprojām tiek iestatīti Microsoft labā. Ja jūs to nevēlaties, ir svarīgi iziet visu, kas attiecas uz privātumu. Un jo īpaši pēc katras nozīmīgas jaunināšanas (vai “funkciju atjaunināšanas”). Jo tieši tajos brīžos daudzas lietas tiek iestatītas tikai savādāk, nekā jūs vēlētos. Pat pēc jaunināšanas uz 1903. gadu tas atkal tika sasniegts. Vispirms mēs vispirms aplūkosim loģiskāko vietu. Citiem vārdiem sakot: izvēlnē Sākt atveriet Iestatījumi, izmantojot zobratu un noklikšķiniet uz atvērtajā logā Privātums. Tagad kreisajā pusē redzēsiet kolonnu ar garu konfidencialitātes iespēju sarakstu. Diemžēl nav citas iespējas, kā vien iziet pa tām. Jebkurā gadījumā ir svarīgi Runa un personalizēšana rokrakstam un rakstīšanai. Tas tiešām neattiecas uz Microsoft to, kā jūs rakstāt vai runājat. Tāpēc izslēdziet. Turklāt ir svarīgi nokļūt zemāk Diagnostikas dati un atsauksmes priekšā Bāze izvēlēties. Tā rezultātā sistēma kļūst mazāk aizņemta, bet arī Microsoft tiek sūtīti ievērojami konfidencialitātes dati. Un šeit tas patiešām attiecas: jo mazāk, jo labāk, jo pēc vairāk nekā četriem Windows 10 gadiem joprojām nav skaidrs, ko programmatūras gigants sūta no jūsu datora. Pat ja ir aktivizēts iestatījums Basic, daudz tiek nosūtīts. Noteikti ielieciet arī opciju Uzlabojiet rokrakstu un rakstīšanu prom no šejienes!

Arī runas atpazīšana (zem Runa) nav vajadzīgs neko, Cortana nav tik progresīva, salīdzinot ar Google asistentu, turklāt tam vairs nav vadošās lomas. Faktiski Cortana ir vairāk vai mazāk noraidīts no Windows 10 1903. gada versijas. Kopā ar visiem nesenajiem privātuma skandāliem, kas saistīti ar noklausīšanās tehnoloģiju gigantiem: papildu iemesls, lai to izslēgtu.

Jūsu dati sistēmā Windows 10

Tagad pārbaudiet iestatījumus zem vienuma Darbību vēsture. Noteikti šeit ievietojiet opciju Sūtīt manu darbību vēsturi korporācijai Microsoft no. Neviena lieta nav tas, ko jūs darāt savā datorā. Jūs varat arī ievietot slēdzi zem tā Skatiet darbības no šiem kontiem ieslēgts. Pēc tam jums jāiziet lietotņu atļaujas. Varat piešķirt vai atteikt piekļuvi noteiktām lietām dažādu kategoriju lietotnēs. Lielākajai daļai lietotņu nav nepieciešama piekļuve, piemēram, kamerai. Ja šeit atrodat “neloģiskas” lietotnes, kuras vēlas piekļūt šai kamerai, izslēdziet to. Ja tas kādreiz būtu vajadzīgs eksotiskā gadījumā, to vienmēr varat ieslēgt. Trūkums ir tāds, ka, ja izmantojat daudz lietotņu no Microsoft veikala, jūs redzēsiet milzīgus sarakstus. Žēl, ka piekļuve visa veida lietām pēc noklusējuma netiek izslēgta, un jums tiek jautāts, vai to var izmantot vienu reizi, piemēram, kopā ar lietotni. Kā tas notiek Android un iOS.

Vēl viens kaitinošs “monitora iestatījums” ir mikrofons, starp citu, ja vēlaties novērst slepenas uzraudzības lietotni, labāk to izslēgt. Katrai lietotnei vai kopā.

Bloķēti bīstamie iestatījumi

Mēs to jau apsolījām: ne visi 'kaitinošie' iestatījumi ir atrodami kategorijā Privātums. Atgriezieties galvenajā iestatījumu panelī, izmantojot aizmugures bultiņu loga augšējā kreisajā stūrī. klikšķiniet uz Tīkls un internets un tad pa kreisi Bezvadu internets. Pārbaudiet, vai opcija attiecībā uz savienojumu ar atvērtiem karstajiem punktiem ir atspējota. Automātiska savienošana ar atvērtiem tīkliem nav ieteicama.

Izslēdziet arī visas iespējas Hotspot 2.0 tīklos. Tas novērš jūsu klēpjdatora vai Windows planšetdatora nepamanītu savienojumu ar potenciāli nedrošu WiFi tīklu. Vēlreiz atgriezieties lietotnes Iestatījumi galvenajā logā. Noklikšķiniet uz tā Personiskie iestatījumiseko klikšķis uz Bloķēt ekrānu. Ievietojiet opciju zemāk Bloķēšanas ekrānā parādiet jautrus faktus, padomus un ieteikumus un daudz ko citu no. Tas nav tieši ar privātumu saistīts iestatījums, taču tas novērš nevēlamu reklamēšanu sākuma ekrānā no papildu datplūsmas starp datoru un Microsoft serveriem.

Tagad noklikšķiniet uz kolonnas kreisajā pusē Start, pēc kura labajā panelī atradīsit ļoti kaitinošu iespēju: Reizēm rādiet ieteikumus sadaļā Sākt. Vienkārši izslēdziet to. Ja jūs to atstājat ieslēgtu, jūsu sākuma izvēlne lēnām, bet noteikti tiks piesārņota ar vairākām veikala lietotnēm, kuras, pēc Microsoft domām, būtu jāveicina. Faktiski reklāmas stends jūsu sākuma izvēlnē.

Koplietota pieredze operētājsistēmā Windows 10

Visbeidzot, arī neaizstājama attieksme. Atgriezieties galvenajā izvēlnē Iestatījumi un noklikšķiniet uz Sistēma. Pēc tam noklikšķiniet uz kolonnas kreisajā pusē Dalīta pieredze. Vēlams, lai slēdzis būtu apakšā Lietotnēm citās ierīcēs (ieskaitot pārī savienotus tālruņus un planšetdatorus) ir atļauts atvērt lietotnes un sūtīt ziņojumus šajā ierīcē un otrādi pilnīgi ārā. Ja jūs joprojām vēlaties izmantot šo funkciju kopā ar savu mobilo tālruni, pārliecinieties, ka zem tā atlases izvēlnē ir pieejama tikai opcija Tikai manas ierīces ir atlasīts. Arī zem Starpliktuve vai tu vari Sinhronizēt starp ierīcēm labāk izslēgt. Jā, ir lietderīgi kaut ko kopēt vienā datorā un kaut ko ielīmēt otrā. Tas ir tikai ļoti dīvaini, ka jums ir jāpierakstās Microsoft kontā! Arī Starpliktuves vēsture tāpēc vislabāk to izslēdziet.